Де можна отримати з дитиною Кваліфікований електронний підпис

Шановні вступники! Відповідно до Порядку прийому на навчання до закладів фахової передвищої освіти в 2023 році, особи, яким надійшло повідомлення в особистому електронному кабінеті вступника про отримання рекомендації до зарахування мають підтвердити вибір місця навчання в електронному кабінеті з накладанням кваліфікованого електронного підпису або особисто в закладі освіти.
Вступники, яким виповнилося 18 років, можуть отримати кваліфікований електронний підпис на ID-картку або використовувати Дія.Підпис.
Вступники, яким не виповнилося 18 років, для отримання електронного підпису мають звернутися до одного з кваліфікованих надавачів електронних послуг, надавши, окрім переліку документів для отримання електронних довірчих послуг фізичній особі, заяву у довільній формі про письмову згоду хоча б одного з батьків (усиновлювачів) або піклувальників, та засвідчену копію свідоцтва про народження особи. При цьому обов’язкова присутність хоча б одного з батьків (усиновлювачів) або піклувальників дитини з оригіналом паспорта. У разі якщо фізична особа у віці від 16 років зареєстрована як фізична особа – підприємець – згода батьків непотрібна.

Вступники, які знаходяться на території України, що була деокупована після 01 вересня 2022 року, а також вступники, які знаходяться за межами території України, не мають кваліфікованого електронного підпису і не можуть отримати кваліфікований електронний підпис на ID-картку, можуть підтвердити вибір місця навчання шляхом завантаження в електронний кабінет сканкопії (фотокопії) роздрукованої (написаної власноруч) заяви на вступ, підписаної вступником особисто. У разі відсутності електронного кабінету – шляхом надсилання зазначених документів до закладу освіти. Факт

3 перебування вступника за межами території України має бути підтверджено відміткою в закордонному паспорті вступника або, якщо він має право використовувати для вступу свідоцтво про народження (зокрема, у разі, якщо 14 років виповнилося після виїзду за кордон), відміткою в паспорті одного з його батьків.