Звіт про проведення відкритої лекції

З В І Т

про проведення відкритої лекції

доцента Наталії Єфремової зі здобувачами 1 курсу Юридичного фахового коледжу Національного університету «Одеська юридична академія»

З метою виконання листа Міністерства у справах ветеранів України від 06.10.2022 за № 6912/1.2/5.1-22 «Про проведення уроку звитяги», підтриманого Департаментом освіти і науки Одеської обласної державної адміністрації, а також з метою виконання плану роботи наукового гуртка з Історії держави і права України та зарубіжних країн та проведення культурно-виховної роботи у студентському осередку, 19 жовтня 2022 р. доцентом Н. Єфремовоюбуло проведеновідкриту лекцію зі здобувачами 1 курсу Юридичного фахового коледжу Національного університету «Одеська юридична академія» на тему «Проголошення Західноукраїнської Народної Республіки – славетна сторінка героїчної історії України».

Захід було проведено за підтримки директора ЮФК доцента О. Мельниката та директорки Наукової бібліотеки університету к.б.н., Т. Іванійчу у читацькому залі за участі наукових працівників бібліотеки та ЮФК.

Під час проведення лекції доцент Н. Єфремова ознайомила слухачів з презентаційними матеріалами до теми та розкрила означену тему лекції згідно чітко визначеного плану та з поясненням історіографії питання.

Особлива увага лекторки була приділена питанням боротьби західних українців за проголошення незалежної держави ЗУНР та її конституційним актам.

Матеріали лекції наводились з демонстрацією слайдів рідкісних документів і світлин з фондів державного архіву Львівської області та приватних архівів.

Наприкінці лекції до здобувачів звернулась директорка Наукової бібліотеки Т. Іванійчук та розповіла про рідкісні матеріали бібліотечного фонду, підібраних на експозиції до проведення цього заходу. Окремо вона відзначила значний внесок у розвиток цієї теми Бориса Тищика – професора Львівського Національного університету імені Івана Франка. Також нею було надано пояснення класифікації літератури та важливість дотримання принципу наукової доброчесності.

Наприкінці заходу здобувачі подякували організаторам за можливість дізнатись більше зі славної історії України доби Національної революції 1917-1923 років та висловили побажання щодо продовження таких заходів на майбутнє.

Голова наукового студентського

гуртка з Історії держави і права

України та зарубіжних країн, доцент                                    Наталя ЄФРЕМОВА